Showing posts with label tcs it wiz 2012. Show all posts
Showing posts with label tcs it wiz 2012. Show all posts

Aug 2, 2012

TCS IT Wiz 2012 Hyderabad Prelims

1.Who coined the term "Artificial Intelligence"
Ans:John McCarthy
2.“To understand the concept, you should think of “free” as in “free speech,” not as in “free beer” . This concept was by which organisation?
Ans:Free Software Foundation
3.The recent Indian ecommerce website- Junglee.com is by which online giant?
Ans:Amazon
4.Identify
Ans:Adobe Flash
5.Which common word comes from the sound that a bullet makes while striking a metal. It means “A short, high-pitched electronic pulse”?
Clue: Used in submarines
Ans:Ping
6.Which technology by Microsoft enables us to open a multimedia file without any delay?
Ans:Active X
7.Expand BCC in emails
Ans:Blind Carbon Copy
8.Identify this Indian
Ans:Ankit Fadia
9.Soft and Rocket are sizes for what in the internet world? It is widely used in internet publishing
Ans:ebooks
10.Which game character was originally called Jumpman? He is a carpenter by profession and is very popular.
Ans:Mario
11.Identify
Ans:Zomato12.What is ISRO’s equivalent of Google Earth called?
Ans:Bhuvan
13.Which famous company’s logo is called Larry the bird?
Ans:Twitter
14.Identify this gadget.Need a specific answer
Ans:Nintendo Wii U
15.Who is the first Indian woman to head a missile project in India?
Ans:Tessy Thomas
16.Which company is the official IT partner of the London Olympics 2012?
Ans:Atos Origin
17.This was the original blueprint of which website
 Ans:Twitter
18.Which version of Windows phone OS runs on the Lumia series of smartphones by Nokia?
Ans:Mango
19.Nathaniel Baldwin created what in his kitchen and then sold his creation to the United States Navy?
Ans:Earphones
20.Identify the person in the extreme right
 Ans:Sean Parker

Reference : BRITEIT